معاون وزیر ارتباطات نتایج ارزیابی دوره چهارم دستگاه های اجرایی در حوزه دولت الکترونیک را اعلام کرد و ۱۰ دستگاه دولتی برتر در این زمینه را نام برد.
به گزارش خبرنگار مهر، امیر ناظمی امروز در نشست اعلام آخرین ارزیابی دستگاه های اجرایی در حوزه دولت الکترونیک اظهار داشت: شاخص دولت الکترونیکی از امتیاز حدود ۳۸ درصد به ۶۰ درصد در کشور ما ارتقا یافته است.
وی با بیان اینکه ۵ معیار در ارزیابی عملکرد دستگاه های دولتی در حوزه دولت الکترونیک در نظر گرفته شده است، گفت: این معیارها شامل حضور در وب، امکان تعامل الکترونیکی با دولت، تکمیل خدمت، یکپارچگی و میزان افزایش مشارکت عمومی است.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در تعاریف جدید دولت الکترونیکی، دولت و کسب و کارها در یک سمت و شهروندان در سوی دیگر هستند، گفت: در این پلتفرم کار دولت این است که خدمات به شهروندان را تسهیل کند.
ناظمی با بیان اینکه دو شاخص جدید به شاخص های ارزیابی دستگاه های اجرایی در زمینه دولت الکترونیک افزوده می شود، ادامه داد: این شاخص ها شامل شاخص داده باز و خدمات دیجیتال و اتصال به مرکز ملی داده خواهد بود. این معیارها نشان می دهد که تا چه حد دسترسی عمومی شهروندان به اطلاعات از سوی دستگاه ها فراهم شده و به چه تعداد درخواست ها در این زمینه پاسخ داده شده است.
وی گفت: در این شاخص مشخص می شود که میزان استفاده از خدمات دستگاه های دولتی و اجرایی در جهت ارائه خدمات هوشمند چقدر است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به ارزیابی ۱۸۴۳ خدمت دستگاه های دولتی در حوزه دولت الکترونیک گفت: این ارزیابی ها نشان می دهد که ۶۱۸ خدمت کمتر از ۵۰ درصد الکترونیکی شده اند و از جمله خدمات الکترونیکی شده می توان به استعلام بازنشستگی و صدور و ابطال دفترچه بیمه سلامت اشاره کرد.
وی با اشاره به لیست ۱۰ دستگاه برتری که خدمات دولت الکترونیک به مردم ارائه می دهند، گفت: بر اساس ارزیابی ها مشخص شد که شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در رتبه اول ارزیابی ها قرار دارد و در ادامه این جدول سازمان گمرک، سازمان سنجش، بنیاد شهید، بیمه مرکزی، مرکز توسعه تجارت الکترونیک، سازمان امور مالیاتی، سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی، سازمان بنادر و دریانوردی، پست بانک و وزارت اقتصاد دیده می شوند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در این ارزیابی وضعیت عملکرد ۱۰ دستگاهی که ضعیف ترین همکاری را در زمینه دولت الکترونیک داشتند نیز مشخص شده است که از جمله آنها می توان به انستیتو پاستور، سازمان حفظ نباتات، وزارت دادگستری، سازمان حسابرسی، سازمان اکتشافات معدنی، وزارت نیرو، سازمان فنی حرفه ای، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش و وزارت امور خارجه اشاره کرد.
وی گفت: در ارزیابی دور چهارم ۲ دستگاه نیز تقاضا داشتند که در این مرحله مورد ارزیابی قرار نگیرند که شامل دانشکده علمی کاربردی مخابرات و پژوهشگاه فضایی می شود.
ناظمی در پاسخ به این سوال که این دو دستگاه در دور سوم ارزیابی نیز تقاضای عدم ارزیابی داشتند، گفت: این دستگاه ها درصدد ارتقای زیرساختها هستند و بر این اساس از ما خواستند که در این دوره مورد ارزیابی قرار نگیرند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: مرحله پنجم ارزیابی دستگاه های اجرایی در خصوص دولت الکترونیک از پایان آذرماه آغاز می شود و تا پایان سال نتایج آن را اعلام می کنیم.
وی از رشد ۲۰ درصدی شاخص خدمات الکترونیکی دولت در کشور خبر داد و گفت: این در حالی است که بودجه دولت الکترونیک برای چهارمین سال پیاپی در حد صفر پرداخت شده است.
ناظمی تاکید کرد: ارزیابی صورت گرفته از ۹۳ دستگاه اجرایی در جهت جایگاه خدمات الکترونیکی آنها صورت گرفته که بالغ بر ۲۰ درصد بهبود را نسبت به دوره قبل نشان می دهد.
منبع:خبرگزاری مهر
صفحات پر بازدید: