شهر هوشمند شهری است که دادههای مختلفی از شهروندان، دستگاهها، منابع شهری و ... توسط سنسورهای مختلفی جمع اوری وسپس دادههای کلان جمع اوری شده تحلیل میشوند و از نتایج تحلیلها برای مدیریت داراییها و منابع شهری استفاده میشود. درحقیقت تحقق شهر هوشمند در گرو ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، اینترنت اشیا و زیرساختهای هوشمند است.
در راستای تحقق شهر هوشمند دومین همایش و نمایشگاه شهر هوشمند به همت سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری (فاوا) از امروز به مدت ۲ روز در برج میلاد در حال برگزاری است. شرکتهای بزرگ فناوری اطلاعات و زیر ساخت نیز در نمایشگاه جانبی همایش از جمله شرکت "فناپ زیر ساخت" به عنوان یکی از ارائه دهندگان زیر ساختهای هوشمند در حوزه شهری در این نمایشگاه حضور دارند.
حمیدرضا رضاپناه معاونت توسعه کسب و کار و بازرگانی فناپ زیر ساخت در ابتدا به معرفی شرکت پرداخت و گفت: پایههای اصلی شرکت فناپ زیر ساخت از سال ۸۴ ریخته شد و فعالیت خود را با بخشهای مربوط به تجهیزات فناوری اطلاعات ساختماتی از قبیل شبکه، اعلام حریق و دزدگیر شروع کرد؛ سپس بحثهای ساختمانهای هوشمند را دنبال نمود و بعد از گذشت مدتی حمل و نقل هوشمند را حوزهی اصلی خود قرار داد. فناپ زیر ساخت تاکنون در زمینه سیستمهای پلاک خوان، سرعت سنج فعالیت کرده و در شهرهای مختلفی این سیستمها را پیاده سازی کرده است و توانسته جایزهی نمایشگاه دوبی را بدست آورد. در حال حاضر بیش از ۷۰۰ سامانه در بحث سیستم حمل و نقل هوشمند در سراسر کشور توسط شرکت پیاده سازی شده است.
کاهش حجم ترافیک، آلودگی هوا و افزایش درامد شهرداریها با پیاده سازی پارکینگهای هوشمند
رضاپناه در معرفی پروژهی "پارکینگ هوشمند" شرکت گفت: پروژهای که هم اکنون با همکاری شهرداری تهران اغاز شده است بحث پارکینگ هوشمند است که کنسرسیومی از مجموعهی آتی شهر، توسن و فناپ زیر ساخت با رهبری فناپ زیر ساخت در حال پیاده سازی ان در منطقهی ۲ شهر تهران میباشد.
در این پروژه در مرحلهی اول ۱۵ هزار پارکینگ حاشیهای تحت پوشش قرار خواهد گرفت این پوشش توسط نرم افزارهای خاصی انجام شده و با تکنولوژیهای جدید و پردازش تصویر، پروژه را به سرانجام خواهیم رساند. در حقیقت پارکینگ هوشمند با شیوه خود اظهاری، سیستمهای بازی سازی (Gamification) وAPI هایی که روی ان تعریف کردهایم پیاده سازی شده و در تلاشیم از طریق پردازش تصویر بتوانیم ان را در کلیهی مناطق تهران گسترش دهیم.
وی در خصوص مزیت پیاده سازی پروزه گفت: پارکینگ هوشمند و اطلاع داشتن رانندهها از محل پارک خالی از ویژگیهای طرح است که بر اساس مطالعات انجام شده تا ۳۰ درصد از ترافیک جاری شهرها را کاهش داده و سبب کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا به خصوص در کلان شهرها میشود.
معاونت توسعه کسب و کار فناپ زیر ساخت ادامه داد: براساس براوردها، درآمد ایجاد شده از هوشمند سازی پارکینگها از پایدارترین و سالمترین درآمدها برای شهرداری بوده و میتواند تا بیش از یک چهارم بودجه شهرداری را تأمین کند.
او ادامه داد: مجموعه فناپ زیرساخت با توجه به تجربهای که در زمینه پردازش تصویر و اینترنت اشیا دارد. پروژههایی را برای نظام شهری در نظر داشته که سبب هوشمند سازی شهری و تحقق شهر هوشمند میشوند.
رضا پناه در پایان حرکت به سوی شهر هوشمند را ضروری خواند و گفت: خدمات مختلف، کاربر هایی با نیازهای گوناگون و از طرفی جمعیت بسیار زیاد، شهرها را با چالشهای مختلفی رو به رو کرده است که این چالشها میتواند با بسترسازی هوشمند برطرف و تسهیل شوند. در حقیقت با ازادسازی دادهای و بهره گیری از توان بخش خصوصی و شرکتهای ارائه دهندهی زیر ساخت و پیاده سازی شهر هوشمند میتوان در زمان، منابع و انرژی صرفه جویی کرد.
وی افزود: نیاز و هزینه اصلی شهرهای هوشمند، ایجاد زیرساختهای شهری گستردهای است که نه تنها از منظر اقتصادی سودآور هستند بلکه با بهینه سازی کیفیت زندگی شهروندان را افزایش میدهند در این میان بحث حمل و نقل جز مهمی است و تغییر حرکت دنیا در حوزه حمل و نقل به سمت هوشمندی نشان از ضرورت توجه هرچه بیشتر به ان است.
منبع:خبرگزاری قطره
صفحات پر بازدید:
نمونه کارهای سئو و بهینه سازی وب سایت