پیشرفت فناوری های نانو و تولید محصول با چاپگر سه بعدی، ناسا را به فکر تولید حسگرهای پیشرفته مورد استفاده در مریخ نوردهای خود با استفاده از این نوع چاپگرها انداخته است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یاهونیوز، سازمان فضایی آمریکا قصد دارد دو میلیون دلار در اختیار مرکز پرواز فضایی گودارد قرار دهد تا مرکز مذکور برای تولید حسگرهای مورد استفاده در دستگاه های پیشرفته مریخ نورد با استفاده از چاپگرهای سه بعدی و از طریق کاربرد مواد نانو اقدام کند.
حسگرهایی که بدین شیوه تولید شوند، بسیار حساس بوده و از مقاومت بالایی در برابر تشعشعات خورشیدی در مریخ برخوردارند و لذا میزان آسیب پذیری آنها کمتر خواهد بود. هدف از کاربرد حسگرهای یادشده شناسایی جزئی ترین نشانه های حیات در سطح مریخ در ابعاد میکروسکوپی است.
حسگرهای پیشرفته مذکور می توانند ناچیزترین نشانه های وجود انواع مواد شیمیایی در سطح مریخ یا دیگر سیارات را شناسایی کنند. از جمله این مواد شیمیایی می توان به آمونیاک، هیدروژن، متان و آب اشاره کرد.
حسگرهایی که فعلا در دستگاه های مریخ نورد و ماه نورد به کار گرفته می شوند چنین حساسیتی ندارند و هر یک از آنها تنها برای شناسایی یک نوع ماده شیمیایی کارآیی دارند. همچنین این حسگرها تا به حال به خوبی قادر به شناسایی موادی مانند آب و متان نبوده اند. پیش بینی ها حاکیست تولید چنین حسگرهایی حدود دو سال طول خواهد کشید. اما هزینه تولید کمتر و مقاومت و دقت بیشتر از جمله مزایای آنها خواهد بود.
منبع:خبرگزاری مهر
صفحات پر بازدید: