رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با بیان اینکه کالاهای فناوری اطلاعات از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون تحریم بوده و همیشه هم راهحلی پیدا شده است گفت: اکنون شرایط مقداری سختتر شده و محدودیت اتفاق افتاده، محدودیتهای عمومی برای انتقال پول است اما باید توجه داشته باشیم که در داخل برای خود دردسر درست نکنیم.
محمدباقر اثنیعشری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مشکلات واردات کالاهای فناوری اطلاعات، گفت: کالاهای آیتی قبل از این دور تحریمها و از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون تحریم بوده و ما هیچوقت نمیتوانستیم بهصورت مستقیم مثلا کالای شرکت اپل را وارد کنیم اما اکنون شرایط مقداری سختتر شده و محدودیتی که اتفاق افتاده، محدودیتهای عمومی برای انتقال پول است.
وی ادامه داد: اگرچه شرکتهای فناوری اطلاعات از اول همین مشکلات را داشتند و مشکلات تحریم، جدید نیست، اما اکنون انتقال پولی که ما پیش از این، از طریق صرافیها و یک سری از بانکها انجام میدادیم، دچار محدودیت شده و فشاری که به شرکتها وارد میشد، افزایش یافته و این فشار برای کالاهای آیتی هم وجود دارد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر محدودیت ارزی هم اضافه شده و توان خرید مردم پایین آمده است، اظهار کرد: اکنون گوشیهایی که پیش از این ۴۰۰ هزار تومان قیمت داشتند، یک میلیون و نیم قیمت دارند و درباره کالاهای آیتی نیز با یک رکود وحشتناک روبهرو هستیم و با این قیمتها دسترسی مردم به ابزارهای آیتی محدود شده و کاهش پیدا میکند.
اثنیعشری با اشاره مشکلات تخصیص ارز درباره واردات کالاهای آیتی بیان کرد: برای واردات کالاهای سختافزاری وزارت صنعت نظر میدهد در حالی که این وزارتخانه در کنار لپتاپ و رایانه، مسئول واردات کالاهای دیگری از قهوهجوش و ذرت دامی نیز هست. اگر ۱۰ درصد بودجهای که صرف کنجاله سویا میشود که خوراک مرغ است را به آیتی بدهیم، مشکل ما حل میشود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد ستاد تحریم اظهار کرد: همیشه این اتفاقها افتاده و همیشه هم راهحلی پیدا شده است، اما اینطور نیست که بگوییم فرمول مشخصی وجود دارد. فقط باید توجه داشته باشیم که در داخل برای خودمان دردسر درست نکنیم و اقداماتی که در وزارت صنعت، گمرک و اتحادیهها انجام میشود، نباید مشکلزا و بحرانآفرین باشند.
منبع: خبرگزاری قطره
صفحات پر بازدید: