یک مقام مسئول درشرکت پست با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد ساختمانهای کشور پلاک ندارند، گفت: با اجرای طرح استانداردسازی آدرس پستی، آدرسها قانونی میشوند و محل سکونت فرد برمبنای کدملی مشخص میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات، حسن جوادی صادق با اشاره به این که در برخی از استان ها تعداد ساختمان های بدون پلاک ثبتی به ۱۰۰ درصد می رسد، گفت: در حال حاضر ۵۵ میلیون نشانی در کشور ثبت شده اما بیشتر از ۵۰ درصد ساختمان های کشور پلاک ندارند و این مشکلی است که در استاندارد سازی نشانی در پروژه GNAF با آن روبرو هستیم.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست با اشاره به اینکه تهران و اصفهان در مقایسه با بقیه شهرهای کشور وضعیت بهتری برای اجرای پروژه استانداردسازی آدرس پستی (GNAF)، دارند، گفت: در کشور بیش از ۲۸ میلیون ساختمان داریم که همکاران ما از آن ها فهرست برداری کرده اند. اما در واقعیت ۱۶ میلیون ساختمان بدون پلاک ثبتی داریم که اجرای پروژه GNAF را با کندی روبرو میکند.
وی با اشاره به ساختار بانک اطلاعاتی استاندارد مبتنی بر کدپستی که الگوی استانداردی در دنیا محسوب می شود، درمورد رفع مشکل نقشه های پارسل در کشور، اظهار داشت: دو سال پیش پس از ارتباط با سازمان نقشه برداری متوجه شدیم که سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی نقشه پارسل تولید نمی کنند. این دو سازمان تنها نقشه پایه در کشور تولید کرده و به عبارتی اصلا نقشه های مورد نیاز پروژه GNAF در کشور تولید نمی شود.
جوادی صادق با بیان اینکه برای رفع این مشکل از نقشه های پارسل برخی شهرداریها استفاده کردیم، افزود: شهرداری تهران، مشهد و اصفهان این نقشه را داشتند و در سال ۹۵ که سال اول اجرای پروژه بود، نقشه ۵ شهر را گرفتیم و وارد فاز اجرایی شدیم.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست ادامه داد: در سال ۹۶ نقشه ۷۰ شهر دیگر هم به این پروژه اضافه شد. هم اکنون نیز نقشه پارسل ۷۸ شهر دیگر را هم استاندارد سازی نشانی کرده ایم و نقشه ۳۲۰ نقطه شهری را با تعامل از شهرداری ها گرفتیم که نتیجه آن را در سامانه یکپارچه نشانی های ایران در دسترس است.
وی با بیان اینکه تاکنون در این سامانه استانداردسازی نشانی ۷۸ شهر به ثبت رسیده است، افزود: این شهرها شامل مراکز استان ها و شهرهای بزرگ به غیر از چهار شهر زاهدان، کرمان، یاسوج و بوشهر است که نقشه پارسل ندارند. البته نقشه پارسل زاهدان را شرکت ملی پست تهیه و تولید کرد.
جوادی صادق با بیان اینکه در حال حاضر پروژه GNAF برای ۷۸ شهر انجام شده است، گفت: این تعداد ۶۴ درصد نقاط شهری ما را در کشور پوشش می دهد. در زمینه ثبت رکورد پستی، عمده پروژه در دو سال گذشته انجام شده و ۲۲۰ شهر را هم تا پایان سال به این مجموعه اضافه می شود.
وی با اشاره به قالب نشانی استاندارد GNAF که براساس کوتاه ترین و دقیق ترین شکل در سه بخش محله، معبر و پلاک، متمرکز است، افزود: مردم معمولا بر اساس مسیر آدرس می دهند. ما این اعمال سلیقه را کنار گذاشتیم و قالب نشانی های استانداردی که در دنیا وجود دارد را استفاده کردیم، محله ها را بر اساس محلاتی که شهرداری اعلام کرد در نظر گرفتیم. طبق اعلام وزارت کشور فقط ۱۶ شهر محله رسمی دارند که آنها را هم به تدریج روی سامانه بارگذاری کردهایم و قرار است تمام مراکز استان ها تا پایان سال دارای محلات رسمی شوند.
به گفته این مقام مسئول، در مرحله بعد اجرای این طرح، کدهای پستی و کدهای ملی به هم مرتبط می شوند تا هدف دولت الکترونیکی محقق شود. در این راستا آدرس قانونی در کشور راه اندازی می شود تا محل سکونت افراد مشخص باشد. این یک نقیصه محسوب می شود که آمار افراد وجود دارد اما مشخص نیست در کجا زندگی می کنند.
منبع خبرگزاری مهر
صفحات پر بازدید: